1-denní    5. ročník Kocourkovské vandrování     hlavní pořadatel Luboš Ďatko

sobota 15. dubna 2023 ... skupiny: individuelní ... délka: 12, 15, 23 a 30 km ... stoupání: minimální ... cíl: v restauraci hotelu VM u nádraží

Popis trasy: : Přeloučské skautské středisko uspořádalo 5. ročník turistického pochodu Kocourkovské vandrování. Letos byly na výběr trasy o délce 12, 15, 23 a 30 kilometrů. Na své si tedy přišel opravdu každý – od rodin s dětmi a seniorů až po výkonnostní turisty. Dva dny před pochodem bylo ovšem počasí opravdu mizerné, zejména pátek celý vydatně propršel. Nakonec se ale počasí smilovalo, v noci na sobotu přestalo pršet a ve dne dokonce vykouklo i sluníčko. Start všech tras byl v klubovně vodáků na loděnici, cíl v restauraci hotelu VM u nádraží. Po zaregistrování dostal každý účastník popis zvolené trasy a sušenku s mandarinkou jako drobné „posilňovací“ občerstvení. Kratší trasy vedly do lesů severně od Přelouče k rybníkům Černý Nadýmač a Buňkov. Delší zavedly turisty navíc kolem Mělických písníků do oblasti přírodní památky Meandry Struhy a ke Kokešovské studánce. Po projití kontrolami na trasách dostal každý v cíli pamětní list, turistickou vizitku a mohl si otisknout razítko pochodu. Nejvíce příznivců turistiky – 129 – vyrazilo na 12kilometrovou trasu. Pro 15 kilometrů se rozhodlo 71 turistů a pro ‚‚třiadvacítku“ 39. Nejdelší trasu 30 kilometrů si zvolilo 27 dálkošlapů. 51 turistů se po registraci vypravilo na individuální trasu po městě a jeho blízkém okolí. Celkem jsme tedy napočítali 317 účastníků. Tradičně nejpočetnější účast byla z Přelouče a okolních obcí a z Pardubic. Dorazili také pochodníci ze vzdálených míst, například z Chebu, Plzně, Olomouce, Liberce nebo Mimoně. Pořadatelé děkují hypermarketu Tesco Přelouč za sponzorský dar ve formě drobného občerstvení pro účastníky pochodu, vodákům za zapůjčení klubovny pro start a restauraci hotelu VM za spolupráci a poskytnutí prostor pro cíl pochodu. Kocourkovské vandrování se vydařilo a už se těšíme na 6. dubna 2024, kdy je plánován další ročník!
Rekordní účast na jubilejním 5. ročníku pochodu, všichni zdrávi došli. Z KČT Slovan Pardubice byla účast 4 turistky a 4 turisté viz účastníček výletu.

Fotografoval: Účastníci vandrování


Zobrazení přes celou obrazovku - klávesou F11, zpět zase s F11.
Listování ve fotkách v obou směrech - pomocí šipkových kláves.
Změna velikosti zobrazené fotografie - pomocí Ctrl + kolečko myši.
Stáhnout jednu fotku - kliknout pravým tlač. myši na zmenšeninu >>
Otevřít odkaz v novém panelu >> pravé tlač. myši >> Uložit obrázek jako.